Slået op d.

Er det steder hvor man IKKE kan strikke?

Som I måske ved (især hvis I følger mig på Instagram) strikker jeg alle de steder jeg kommer. Jeg blev i midlertid afbrudt forleden i bussen af en dame, der tvært kommenterede -“Hvorfor gør du det der?” – og jeg måtte virkelig stoppe op og tænke.

Jeg blev tvunget til at stille mig selv netop det spørgsmål – hvorfor gør jeg det? og svaret må jo være mange ting. Der er mange gode grunde til at strikke eller lave andet håndarbejde. Jeg personligt har lavet forskellige former for håndarbejde fra før jeg gik i skole og det er efterhånden en så stor del  af mit liv, at jeg har svært ved at komme igennem en aften (for eksempel med fjernsyn) uden at have mit strikketøj. Måske kan man svare lidt omvendt ved at sige at jeg bliver rastløs, hvis jeg ikke har noget at tage mig til. Jeg bliver bedrøvet hvis jeg ikke har smukke farver omkring mig. Jeg føler mig unyttig, hvis jeg ikke engang i mellem producerer noget, der kan bruges i den fysiske verden. Skaber noget. En ting jeg kan have mellem hænderne – et fysisk bevis på mit arbjede; for jeg er ikke tømrer og meget af mit arbejde foregår inde i hovedet, inde i computeren, på andre folks computere og telefoner, inde i bøger og hvis jeg er heldig også med en artikel i et blad,som nogen måske samler op og læser.. ikke som et fysisk eksemplar, som man kan røre ved, give i gave eller på anden måde fornøje andre med.

Så derfor gør jeg det.. Men er der noget sted hvor man IKKE kan gøre det? Jeg ville ikke gøre det på restaurant eller til begravelse – steder hvor hele formålet er samværet med et eller flere andre mennesker. Jeg sætter altså samværet med andre over min strikkeglæde – for det meste 😉 Jeg gør det sjældent i samværet med min datter. Den tid er så “precious” for mig, at jeg ikke vil spilde den med at have mit fokus alle andre steder – min telefon er også lagt væk.

Se her! strik på de mærkeligste steder 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *