Slået op d.

hindbærpandekager – hurtigt og lækkert!

Forleden dag kom min lille trold og jeg hjem fra børnehave. Hun var sulten og træt – mere end sædvanligt. Hendes bud på hygge og mad var uden tøven: Hindbærpandekager!

Jeg har aldrig lavet den slags før eller for den sags skyld hørt om hindbærpandekager, så jeg blev lidt forbløffet.

Men straks efter kom jeg til at tænke på at vi har hindbær i fryseren. Jeg gjorde det sidste år til en vane at have et par “let-åbenlige” poser i fryseren, så vi kunne gemme de bær (enten købte eller plukkede i haven) der begyndte at blive bløde så man ikke har lyst til at spise dem rå. Det har jeg senere brugt til syltetøj og andre lækkerier. Det har to fordele: dels smider man ikke så meget frugt ud – det bliver til en hele del på en sommer og jeg HADER at smide mad ud, og dels har man altid frugt til en sommermarmelade eller en æblegrød eller hvad man nu måtte ønske vinteren igennem. – og nu altså til hindbærpandekager.

Jeg fandt en super lækker (og hurtig) opskrift på blåbærpandekager og så var vi kørende. De var en KÆMPE succes hos en pige der ellers ikke er vild med kage og andre søde sager og slet ikke ting der er rodet sammen eller hvor der er noget inden i. Der er link til den originale opskrift nederst – hun er værd at tjekke ud 🙂

OPSKRIFT:

150 g mel, 2 tsk bagepulver og 2 spsk sukker blandes i en skål.

2 dl mælk og 1 æg piskes/røres og røres ned i de tørre ingredienser. Blandingen skal være jævn.

Steg pandekagerne (gerne i “pletter” på en stor pande) helst i smør eller hvad du nu steger pandekager i og tilsæt bær lige inden du vender dem. Bærrene kan sagtens være frosne 🙂

 

Vi nød en eftermiddag i fred og ro hvor hun kunne hjælpe med det hele og bagefter spiste en bunke af pandekager 🙂

God fornøjelse!!

Husk at tjekke originalopskriften ud her: http://anneauchocolat.dk/morgenmad/buttede-blaabaerpandekager/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *