Slået op d.

Langt uregerligt hår?

Mange børn (især piger) har langt hår i dag og jeg har opdaget at for min datter Sophia er det et problem, når hun leger og spiser og hvad man nu gør i børnehaven.

Jeg har overvejet at klippe det, men har fundet en meget bedre løsning. Det startede med hendes store helt Elsa, der som bekendt har en fletning hen over hovedet og ned i den ene side. Hår er jo ikke bare hår, men meget forskelligt – og forskelligt at sætte. Den med meget krøllet hår har svært ved at rede det ud, men det bliver nemt siddende, når det først er sat. Dem med glat hår har måske lidt nemmere ved at rede det ud, men det falder ned med det samme – især hvis man ikke lige er indstillet på at bruge heftige hårprodukter i ens børns hår. Sophias hår er glat, men begynder at krølle. Derfor er fletningerne fantastiske for os. Vi bruger gerne to fletninger hvor kun det oven på hovedet er flettet og resten hænger løst – så har hun stadig fornemmelsen af langt hår 🙂DSC_0545

 

Eller en Elsafletning!DSC_0570

Jeg måtte derfor på nettet og undersøge hvordan man laver sådan en fletning. Da jeg var ung kendte jeg kun almindelige fletninger og “franske fletninger” og ikke så meget andet. Hvem ved.. måske har du det lidt lige sådan og føler at det er et lidt uoverskueligt projekt, men fortvivl ej! Med lidt øvelse kan man hurtigt blive mester i fletninger.

En hurtig guide til fletninger, begreber og hvordan de laves kommer her.

En almindelig fletning laves med tre “totter” hår, der på skift krydses ind over midten. Hvis man undervejs fletter ekstra hår ind – enten fordi man fletter en “Elsafletning” hen over hovedet eller man fletter en tynd fletning langs hårkanten – kan det enten gøres som en “fransk” fletning (hvor hver tot foldes ind OVER de andre fra hver side) eller som en “flamsk” fletning (hvor hver tot foldes ind UNDER de andre fra hver side). Den franske fletning er den klassiske fletning, der nærmest forsvinder ned midt i. Den kendes meget fra firserne, så dem af jer der kan huske dem kan nok huske hvordan sådan en ser ud. Mens den flamske fletning får den egentlige fletning til at ligge udenpå – som en “Elsafletning”.DSC_0352DSC_0582 En “Elsafletning” kan også “gå hele vejen rundt” 🙂    DSC_0581DSC_0354

Jeg kan anbefale youtube til det projekt – jeg startede med Sweethearts hairstyle. Det er et par frisører, der har sat sig for at lave videoer med enkle step-by-step anvisninger der viser hvordan man laver nemme frisurer til aktive piger (især skolepiger og den størrelse) – det er virkelig fedt!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *