Slået op d.

Råstegte kartofler.. mums!

Hvis du leder efter hurtig mad – måske vegetarisk – så kig med her!

Forleden lavede mormor den bedste ret som vores lille fireårige terrorist var helt vild med.  Hun var med på at smage broccoli og kunne lide det. Vi har fået den nogle gange, men det slog mig at jeg burde dele den med jer.. Der er så mange muligheder for fornyelse og forandring, men grundopskriften er så enkel at det er helt tosset – og så er den flot i farverne som det ses på billedet.

Opskrift:

Start med skyllede kartofler (eller skrællede hvis du eller din ægtefælle ikke kan udstå skræl). Skær dem over i halve og derefter i skiver af cirka tre millimeters tykkelse. det gør ikke noget at de er i forskellig tykkelse da det gør at nogle af stykkerne er lidt knasende, mens andre er bløde og sprøde i kanten.

Jeg holder af olivenolie og bruger den til alt hvad jeg kan komme i nærheden af og altså også til denne ret. Jeg har endda en opskrift på en gulerodskage, hvor der bruges olivenolie. Den får I senere!!

Varm olien på panden og læg derefter kartoflerne på. Steg ved ret høj varme og hold øje med det, men uden at røre i det hele tiden; så gå kartoflerne nemlig i stykker. Vend når det er nødvendigt – det skal ikke brænde på men blive gyldent og sprødt. Nip broccoli i buketter og og overhæld dem med kogende vand og lad dem stå i vandet et par minutter. De skal ikke være bløde men kun blancherede. De sidste fem-ti minutter (når kartoflerne er ved at være møre) lægges broccolien på og ristes med. Snackpeber skæres i strimler og lægges på panden sammen med de andre grøntsager. De skal ikke steges – bare lunes.

Så nemt er det. Server eventuelt med ymer eller hytteost ved siden af.

Retten kan varieres i det uendelige for eksempel: bacon, eller hvidløg, eller citron (skræl i strimler og lidt saft), eller grundopskriften med en håndfuld nødder drysset over samtidig med broccolien (fx cashew, hasselnødder eller mandler).

Et hurtigt og billigt måltid når det skal gå stærkt, men man stadig vil bevare råvarerne og ikke forfalde til noget halvfærdigt..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *