Slået op d.

Drømmekage med nødder

Dette er ikke en hurtig opskrift.. eller en fedtfattig. Men det er en super lækker drømmekage med nødder i stedet for kokos..

Jeg, som mange andre, elsker drømmekage, men jeg vil gerne dele denne opskrift med jer – en dejlig genopfindelse af en gammel klassiker.

Først vil jeg lige forklare at det er en klassisk rørt kage eller som Price-brødrene siger en “kaffe-kage” kage. En rørt kage startes på sukker og smør, der røres blødt og derefter tilsættes æg. Bagefter tilsættes de tørre ingredienser og en eventuel væske. Det er den gammeldags opskrift på en skærekage (også pund til pund kagerne, men denne er dog lettere end det).

Opskrift:

150 g smør røres med 450g sukker. Der tilsættes 6 æggeblommer ELLER 3 æg – et ad gangen. Man kan med fordel bruge hele æg, med mindre man har fået en bageraptus og laver marengs eller den slags ved siden af.

400g mel og 1 tsk bagepulver samt 3,5 dl mælk eller vand røres i. dejen skal have konsistens som tyk flødeskum. Dejen hældes i formen. Det er fornuftigt at bruge en bradepande på 30 x 40 cm. Et lille fif, fra personlig erfaring, er at en almindelig rund springform på ingen måde er stor nok og jeg hader at gøre ovnen ren efter påbrændt sukker. Der ud over har karameldelen af kagen en tendens til at sætte sig fast i låsen på en normal springform og man kan derfor bruge lidt for meget tid på at få kagen ud af formen efter bagning.. Bare et par gode råd.. 😉

Den lyse dej bages ved 175 grader i ca 25 minutter, men kagen skal være gylden og fast når man trykker på den – ellers er den ikke helt færdig. Man kan også bruge det gamle trick med en strikkepind, som man stikker ned i kagens tykkeste sted og hvis der hænger blød kagedej ved, er kagen ikke færdig.

Mens den bager smelter man 200g smør og 375g brun farin i en gryde (pas på det ikke brænder på) og 150g hakkede hasselnødder (eller kokos eller mandler) kommes i sammen med 2-6 spsk fløde/mælk (der gør karamellem mere blød som flødekaramel).

Når den lyse kage er bagt tager man den ud af ovnen og hælder karamel/nøddemassen over. Kagen kommer tilbage i ovnen og bages ca 15 minutter ved samme temperatur.

God fornøjelse..

DSC_0011_21

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *